Möt våren i Portugal och njut av en vecka med fokus på surf, kompletterat med Carveskate, yoga och chill
16-23 maj och 23-30 maj 2020

SurfDeli rekommenderar och förmedlar!

Nina Eklöf fixar för åttonde gången med Surf Experience: -”Vill du testa surfing och skateboard för första gången och det tillsammans med 12 andra kvinnor? Och i sol och värme?”

Att utmana sig själv tillsammans med andra tjejer är fantastiskt. Den kraft och pepp som vi kan ge varandra i grupp är ett minne för livet.

Följ med på en vecka med fokus på surfing. Nyfiken på skateboard? Carver skateboards finns att låna och testa.

Söker du efter en resa som inte kostar för mycket så är detta rätta veckan. Ungefär hälften mot vad andra lifestyleresor riktade mot tjejer kostar. Det låga priset beror på att Portugal är billigt och att du inte betalar för någon annan än dig själv och dina kostnader. Precis som när du bokar en resa på egen hand utan resebyrå eller reseledare.

I mitten av maj är det grönt, varmt och blommande vackert i södra Portugal. Dagarna spenderas på stranden och i havet – solkräm, solglasögon och keps är det viktigast att packa med i din resväska!
Stränderna på Algarves västkust ligger i ett naturreservat så dagarna tillbringas på vidsträckta sandstränder utan bebyggelse.

Vi är ett med naturen och havet.

Temp i vattnet ligger på cirka 17-19 grader. Luften bjuder vid sol på 20-30 grader. Det är fortfarande lågsäsong så inte mycket surfare på stränderna eller ute i vattnet. Det finns flertalet olika stränder att välja på när vi på
morgonen bestämmer vilken strand som blir dagens destination.

Surf Experience är en av de surfskolor som var först med att arrangera surfresor och lektioner (år 1992) så de är vad jag anser en av de allra bästa skolorna i Algarve. Inför veckan bestämmer vi tillsammans var du befinner dig på för nivå som surfare- nybörjare eller intermediate och ser efter din nivå till att söka de vågor som du behöver. Såklart alltid baserat utifrån vad havet och vädret ger för vågor för dagen, det går ju tyvärr inte att beställa exakta vågor precis som hur man vill ha dem!

Vi bor mitt i Lagos medeltida stadskärna så alltså inte i en villa långt utanför civilisationen (som en del andra surfskolor). Mitt i Lagos betyder att det är 0-5 minuters promenad till restauranger, pubar, affärer. Lagos är en otroligt charmig liten stad belägen vid en åmynning och en vidsträckt sandstrand – Meia Praia. Dessutom finns små pittoreska stränder mellan klipporna, där en strand är utsedd till topp tio av Europas vackraste stränder.

Vill du ha en rejäl partajvecka så är det inte denna vecka. Men goda middagar, dryck, skratt, glädje, ny vänskap och gött häng blir det mycket av!

Namnet ”Culture week” kommer ifrån att ibland kan naturen vara emot oss och det går inte att surfa -för stora eller inga vågor – isåfall besöker vi Algarves sevärdheter, allt från Carrapateiras utmärka cafe med tårtor eller de resta stenarna från äldsta stenåldern – Monumento Megaliticos. Vi bor också inhysta i ett traditionellt portugisiskt Pensao. Värdparet Clothilde och José i 80-årsåldern har i 27 år haft surfare inhysta hos sig.

Fakta
Kostnad: 650euro
Inklusive:
⁃ Boende i tvåbäddsrum, ensuite
⁃ Frukost varje morgon du är på plats
⁃ Lunch varje dag du är med till stranden
⁃ 2 middagar (tillagad av Sunrays Kitchen
⁃ hyra av våtdräkt och surfbräda
⁃ Transport till och från stranden för dagen.
⁃ 2 surflektioner på stranden (fm o em) eller 1 längre surflektion fm eller em – allt beroende på hur swell, vind, tidvatten påverkar vågorna.
– transfer Faro-Lagos

Datum:
lördag 16 maj – Lördag 23 maj (fokus skate)
Vi besöker Boavista surfcamp i arrifana
Lördag 23 maj – Lördag 30 maj (fokus yoga)
https://www.thejewelofyoga.com

Förlänga din vistelse?
Möjlighet finns att komma tidigare eller senare inom perioden eller varför inte delta i två veckor? Extra dagar utöver lördag-lördag – 15 euro/dag)

Mer info för resan:
Flyg kostar cirka 2500-4000 beroende på hur du tar dig till Faro som är närmsta flygplats. Du kan också flyga till Lissabon och därifrån ta buss (EVAbuses, REDe Expressos) eller tåg till Lagos. Det är ungeför samma kostnad för flyg tor Lissabon.

Boka?!
Om du vill ha en plats bokad så betalar du 150 euro via PayPal till adressen:
tobe_g@surf-experience.com
Skriv i meddelandefältet:
ditt namn, deposit, “Culture week ”
Resterande 500 euro betalar du nere i Portugal på plats.

Häng på!
/Nina
076-941 98 38
Ninaeklof@hotmail.com

Insta: @culturesurfweek
FB: https://www.facebook.com/surfcultureweek/
English: https://www.surfexperience.com/culture-week