Vår störtsköna Soul-soulrider Per Munthers med vänner packade sina saker och drog till Irland...

“-Kära dagbok….”

När man åker runt i Sverige, nåja, Torö, Gotland, Väddö, Singö mm och kör både riktigt fina förhållanden, och kanske mer ofta, riktiga skitförhållanden så tänker man ibland; Fan, man borde åka utomlands och köra ”riktig” surf!

Då jäklar kommer det lossna, vi återkommer till det senare…….

Sen börjar man kolla upp presumtiva resmål, och inser att risken för crowd är överhängande, på fler ställen än Torö på No. Irland i slutet av oktober såg fint ut, inte allt för kallt och vågor i massor enligt all statistik tillgänglig.

Vi blev tillslut sex man som packade våra travel-bagar väldigt noggrant och rafsade, nästan lika slarvigt ned det viktigaste i handbagaget, för att hinna till Arlanda i tid.

Men, och detta är ett ganska stort men, det här kommer inte att bli någon reseberättelse om boende, mat, natur, nej jag kommer envist att hålla mej till det som var själva kärnan till att vi lämnade, flickvänner, fruar och barn hemma. Nämligen hoppet om att utvecklas rejält på brädan.

Som jag nämnde tidigare så har man ju alltid i bakhuvudet att om man bara får riktigt bra förhållanden så kommer det att lossna, inte helt olikt en missförstådd konstnär som ”bara han når rätt publik” kommer att bli en ny Rembrandt eller Van Gogh.  Sanningen är både hård och brutal!

De förhållanden som var tänkta att täcka mina ”eventuella” brister, visar istället upp dem med hull och hår. Så mycket för min planerade Eriksgata! Nu står jag istället här med ett rejält kvitto i handen. På de brister jag redan hade, samt några till. Allt från paddling till vågval, poppup till stance, duckdive och timing!

Det är väl nu jag ska erkänna att det är lite drygt två år sedan jag började surfa!

Samt även att; Ignorance is bliss!

Nästa resa får bli dit där det räcker med boardshorts och raschguard, för om man slipper en tjock våtdräkt, då jäklar kommer det nog släppa rejält…eller?!

Per Munthers 2017

Filip på en vänster

Johan B slashar backside

Per har fin skuldra

Filip backside

Filip

Ivanhoe möter Highlander …