Nina Eklöf fixar med Surf Experience: ( vi förmedlar )

Resan äger rum lördag 28/4 – Lördag 5/5. Med möjlighet att komma tidigare eller senare inom perioden 26/4-6/5. Så du kan förlänga din vistelse om du vill. Extra dagar utöver lördag-lördag kostar 15 euro per dag.

I slutet av april och början av maj är det grönt och blommande som en svensk midsommar. Det är varmt men inte överjävligt varmt. Vattnet ligger på cirka 17-19 grader och i luften är det vid sol allt mellan 20-30 och vid moln och eventuellt regn (ovanligt) 15-20 grader. Det är fortfarande lågsäsong så inte mycket surfare på stränderna eller ute i vattnet. Eftersom Lagos ligger på sydkusten men väldigt nära västkusten av portugal så är det otroligt vågsäkert. Är det för stort på västkusten kryper vågorna runt Europas sydväst spets och ger bra vågor på sydkusten. Det gör att Surf Experience har flertalet olika stränder att välja på när de bestämmer vilken strand som blir dagens destination.
Varje morgon går instruktörerna och jag igenom vilka stränder som kommer passa bäst för gruppen den dagen och väljer vart vi ska åka. Vi åker iväg vid 9.30 på morgonen och är åter igen vid 17 på eftermiddagen. Hela dagen spenderas på stranden så solkräm, solglasögon och keps är det viktigast att packa med i din resväska! Det härligaste av allt är att västkustens stränder ligger i ett naturreservat så dagarna tillbringas på vidsträckta stränder utan bebyggelse. Vi är ett med naturen och havet.

Surf Experience är en av de surfskolor som var först med att arrangera surfresor och lektioner (år 1992) så de är vad jag anser en av de allra bästa skolorna i Algarve (det finns en uppsjö av skolor, cirka 50). De kollar av var du befinner dig på för nivå som surfare- nybörjare eller intermediate och ser efter din nivå till att du får de vågor som du behöver. Såklart alltid baserat utifrån vad havet och vädret ger för vågor för dagen, det går ju tyvärr inte att beställa exakta vågor precis som hur man vill ha dem!

Vi bor mitt i Lagos så alltså inte i en villa långt utanför civilisationen (som en del andra surfskolor). Mitt i Lagos betyder att det är 0-5 minuters promenad till restauranger, pub, affärer mm i Lagos som är en otroligt charmig liten stad belägen vid en åmynning och en vidsträckt sandstrand – Meia Praia. Dessutom finns små pittoreska stränder mellan klipporna, där en strand är utsedd till topp tio av Europas vackraste stränder.

Denna vecka har fokus på surfing med lite yoga och test av att åka skateboard (skateparken ligger strax intill våra lägenheter). Jag ska vara ärlig med att om du vill ha en rejäl partaj vecka så är det inte denna vecka med mig. Klart vi går ut på kvällarna men hittills har ingen partajat nätterna igenom. Eftersom det är surfing dagen efter också och ingen vill ligga bakfull på stranden. Men goda middagar, dryck och gött häng finns det mycket av!

Namnet ”Culture week 2018” kommer ifrån att ibland kan naturen vara emot oss och det går inte att surfa -för stora eller inga vågor – isåfall besöker vi Algarves sevärdheter, allt från Carrapateiras utmärka cafe med tårtor eller de resta stenarna från äldsta stenåldern – Monumento Megaliticos.

Resan kostar alltså 572 euro.
(ej inkluderat är flyg, transfer och yoga)
Flyg kostar cirka 2500-4000 beroende på hur du tar dig till Faro som är närmsta flygplats. Man kan också flyga till Lissabon och därifrån ta buss (EVAbuses, RENEX eller REDE expressos) eller tåg till Lagos. Ungefär samma kostnad 2500-3500 för flyg tor Lissabon.

SAS och Norwegian och Ryan air flyger direkt Stockholm-Faro. PÅ tex Momondo kan man söka och få upp alternativa flyg med ett byte och då också billigare priser. Tap airlines flyger stockholm Faro via lissabon. Nina hjäper gärna till med råd och info inför bokning av flygresa.

Transfer med Surf Experience mellan Faro och Lagos (8mil) kostar cirka 35-50 euro per väg. Det går att hitta billigare med buss eller tåg men jag rekommenderar verkligen att kosta på sig transfern, det tar då cirka 50 minuter och du blir upphämtad på flygplatsen och framkörd ända fram till våra mansions där vi kommer bo, mitt inne i centrala Lagos.

Buss mellan Lissabon och Lagos kostar cirka 30 euro (tor) och tar 4,5 timme. Tåg kostar liknande och tar cirka 3 timmar.

(Cecilia och Jenny som redan betalat deposit och bokat sina flyg reser till Lagos med SAS, direkt från Stockholm och Köpenhamn. Jag har bokat med TAP airlines till Lagos på nedresan men från Lissabon på hemresan.)

Yogan kostar 10 euro per session och vi gör yoga klockan 8 varje morgon måndag – fredag. Det är valfritt att delta, men samma där – om du aldrig yogat så är detta allra bästa sättet att få en inblick i vad yoga kan ge dig. Har du gjort yoga förut kommer du inse hur bra Jenny är. Man kan boka privata sessions med henne också under veckan.

I de 572 eurona ingår:
Boende i tvåbäddsrum
Frukost varje morgon du är på plats
Lunch varje dag du är med till stranden
Våtdräkt och surfbräda
Transport till och från stranden för dagen.
2 surflektioner på stranden (fm o em) eller 1 längre surflektion fm eller em – allt beroende på hur swell, vind, tidvatten påverkar vågorna.

Om du vill ha en plats bokad så betalar du 150 euro via Paypal
till adressen:
tobe_g@surf-experience.com

Skriv i meddelandefältet:
ditt namn, deposit, “Culture week 2018

Och så kommer jag att bekräfta till dig när pengarna är inne (brukar ta 1-2 dagar) och du har din plats bland de 12.

Resterande 422 euro betalar du nere i Portugal på plats. Svenska reseföretaget Xtravel anordnar resor med Surf Experience – via Xtravel betalar du resan inom 10 dagar från att du bokat dig (dvs flera månader innan du reser).

Med mig på Culture week och Surf Experience så betalar du lite nu och resten på plats – så slipper du lägga ut en stor summa på en gång.

Häng på!

/Nina

076-941 98 38

The Surf Experience Lagos Portugal
Getting people wet for 25 years!
http://www.surfexperience.com