Möt våren i Portugal och njut av surf skate och yoga!
Nina Eklöf fixar för sjätte gången med Surf Experience: ( SurfDeli rekommenderar och förmedlar )

⁃ Vill du testa surfing – yoga – skateboard för första gången och det tillsammans med 12 andra kvinnor? Och i sol och värme?
Följ med mig på veckan med fokus på surfing och med yoga som avslut varje dag. Nyfiken på skateboard? Carver skateboards finns att låna och testa. Jag lär er att åka skateboard på egen hand.

I mitten av maj är det grönt och blommande vackert i Portugal. Dagarna spenderas på stranden och i havet – så solkräm, solglasögon och keps är det viktigast att packa med i din resväska!
Det härligaste av allt är att stränderna på Algarves västkust ligger i ett naturreservat så dagarna tillbringas på vidsträckta sandstränder utan bebyggelse.

Vi är ett med naturen och havet.

Temp i vattnet ligger på cirka 17-19 grader och i luften är det vid sol allt mellan 20-30 och vid moln och eventuellt regn (ovanligt) 15-20 grader. Det är fortfarande lågsäsong så inte mycket surfare på stränderna eller ute i vattnet. Eftersom Lagos ligger på sydkusten men väldigt nära västkusten av portugal så är det otroligt vågsäkert. Är det för stort på västkusten kryper vågorna runt Europas sydväst spets och ger bra vågor på sydkusten. Det gör att Surf Experience har flertalet olika stränder att välja på när de bestämmer vilken strand som blir dagens destination.

Surf Experience är en av de surfskolor som var först med att arrangera surfresor och lektioner (år 1992) så de är vad jag anser en av de allra bästa skolorna i Algarve (det finns en uppsjö av skolor, cirka 50). De kollar av var du befinner dig på för nivå som surfare- nybörjare eller intermediate och ser efter din nivå till att du får de vågor som du behöver. Såklart alltid baserat utifrån vad havet och vädret ger för vågor för dagen, det går ju tyvärr inte att beställa exakta vågor precis som hur man vill ha dem!

Måndag till fredag kl. 18-19 väntar yogi Jenny på oss för att ta oss igenom en timmes skön avstressande yogasession. Vi är i en gammal fabrikslokal som numera används för teaterrepetitioner. Ingen musik på vår yoga, bara gråsparvarnas kvitter utanpå takfönsterna.
Det är valfritt att delta, men – om du aldrig yogat så är detta allra bästa sättet att få en inblick i vad yoga kan ge dig. Har du gjort yoga förut kommer du inse hur bra Jenny är.
https://www.thejewelofyoga.com

Vi bor mitt i Lagos medeltida stadskärna så alltså inte i en villa långt utanför civilisationen (som en del andra surfskolor). Mitt i Lagos betyder att det är 0-5 minuters promenad till restauranger, pubar, affärer mm i Lagos som är en otroligt charmig liten stad belägen vid en åmynning och en vidsträckt sandstrand – Meia Praia. Dessutom finns små pittoreska stränder mellan klipporna, där en strand är utsedd till topp tio av Europas vackraste stränder.

Vill du ha en rejäl partajvecka så är det inte denna vecka. Men goda middagar, dryck, skratt, glädje, ny vänskap och gött häng blir det mycket av!

Namnet ”Culture week 2019” kommer ifrån att ibland kan naturen vara emot oss och det går inte att surfa -för stora eller inga vågor – isåfall besöker vi Algarves sevärdheter, allt från Carrapateiras utmärka cafe med tårtor eller de resta stenarna från äldsta stenåldern – Monumento Megaliticos.

Fakta
Kostnad: 625 euro
Inklusive:
⁃ Boende i tvåbäddsrum
⁃ Frukost varje morgon du är på plats
⁃ Lunch varje dag du är med till stranden
⁃ 2 middagar (tillagad av Sunrays Kitchen
https://www.madtoliveblog.com/blog/2017/8/16/why-i-chef-rachel-snow)
⁃ hyra av våtdräkt och surfbräda
⁃ Transport till och från stranden för dagen.
⁃ 2 surflektioner på stranden (fm o em) eller 1 längre surflektion fm eller em – allt beroende på hur swell, vind, tidvatten påverkar vågorna.
Exklusive: flyg, transfer och yoga
Yoga: 10 euro per session
Datum: lördag 11 maj – Lördag 18 maj (förlänga din vistelse? Möjlighet finns att komma tidigare eller senare inom perioden 9/5-19/5. Extra dagar utöver lördag-lördag – 15 euro/dag)

Mer info för resan:
Flyg kostar cirka 2500-4000 beroende på hur du tar dig till Faro som är närmsta flygplats. Du kan också flyga till Lissabon och därifrån ta buss (EVAbuses, REDe Expressos) eller tåg till Lagos. Det är ungeför samma kostnad för för flyg tor Lissabon.
SAS och Norwegian och Ryan air flyger direkt Stockholm-Faro. PÅ tex Momondo kan man söka och få upp alternativa flyg med ett byte och då också billigare priser. Tap airlines flyger stockholm Faro via lissabon.
Nina hjälper gärna till med råd och info inför bokning av flygresa.
Transfer med Surf Experience mellan Faro och Lagos (8mil) kostar cirka 35-50 euro per väg. Det går att hitta billigare med buss eller tåg men vi rekommenderar verkligen att kosta på sig transfern, det tar då cirka 50 minuter och du blir upphämtad på flygplatsen och framkörd ända fram till våra mansions där vi kommer bo, mitt inne i centrala Lagos.
Buss mellan Lissabon och Lagos kostar cirka 30 euro (tor) och tar 4,5 timme. Tåg kostar liknande och tar cirka 3 timmar.

Hur ser en dag ut?
Varje morgon går instruktörerna och jag igenom vilka stränder som kommer passa bäst för gruppen den dagen och väljer vart vi ska åka. Vi åker iväg vid 9.30 på morgonen och är åter igen vid 17 på eftermiddagen.

Boka?!
Om du vill ha en plats bokad så betalar du 150 euro via PayPal till adressen:
tobe_g@surf-experience.com
Skriv i meddelandefältet:
ditt namn, deposit, “Culture week 2019”
Och så kommer jag att bekräfta till dig när pengarna är inne (brukar ta 1-2 dagar) och du har din plats bland de 12.
Resterande 475 euro betalar du nere i Portugal på plats.

Häng på!
/Nina
076-941 98 38
Ninaeklof@hotmail.com
Insta: #girlsurfhistoryweek
FB: https://www.facebook.com/events/714769305544827/?ti=icl
The Surf Experience Lagos Portugal
Getting people wet for 25 years!
http://www.surfexperience.com